همایش حامیان مردمی سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ار دقایقی پیش در ورزشگاه حیدرنیا تهران با حضور حامیان و طرفداران سعید جلیلی و با تلاوتی از آیات کلامالله مجید آغاز شد.
** هماکنون تمام بخشهای ورزشگاه حیدرنیا مملو از جمعیت است و دیگر برای حضور حامیان جلیلی در داخل ورزشگاه جایی باقی نمانده است.
سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مسجد جامع ساری با مردم این شهر سخن میگفت با بیان اینکه اگر خدا را یاری کنیم خدا ما را یاری میکند، گفت: تمام دنیا میخواستند انقلاب ایران پیروز نشود، تمام دنیا میخواستند صدام در جنگ ایران را شکست دهد و تمام دنیا میخواستند که جمهوری اسلامی ایران تثبیت نشود اما خدا ملت ایران را یاری کرد چون ملت ما در مسیر خدا حرکت کرده بود.
وی با بیان اینکه اسلام ناب در ولایت مطلقه فقیه تجسم یافته است، افزود: گفتمان اسلام ناب و باور به مردم دو عنصری بود که امام را در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی یاری کرد.
جلیلی با بیان اینکه بعد از گذشت 34 سال از انقلاب اسلامی ملت ایران در شرایط خیبر هستند، افزود: برخیها میخواهند ملت ما را در شرایط شعب ابیطالب قرار دهند و بگویند که ایران در شرایط شعب ابیطالب است؛ برخی به دنبال تردید در مقاومت و پیشرفت ملت ایران هستند ،در حالی که ملت ایران به برکت انقلاب و اسلام ناب به این پیشرفتها رسیدهاست.
تنور تبلیغات انتخاباتی گرم است و در این میان برخی کاندیداها ریاست جمهوری برای معرفی خود، دست به کارهای عجیبی می زنند.
به گزارش بی باک، محسن رضایی که در مناظره انتخاباتی با از جیب بیرون آوردن هزار تومانی و اجرای یک نمایش کوتاه سعی کرد تا خود را فردی متفاوت از دیگران نشان دهد، در نهایت آن هزار تومانی نه تنها ریالی برای وی در جلب نظر بینندگان و سایر کاندیداها کاساز نبود بلکه واکنش های منفی زیادی را بدنبال داشته که از همان برنامه آغاز گردید و سطح افکار عمومی کشیده شد.
در شرایط فعلی، رضایی تمام شور برخی مراسمات انتخاباتی خود را مدیون عملیات روانی تیم تبلیغاتی و رسانه ای خود می باشد که توانستند با بهانه قرار دادن مطلب یکی از سایت های خبری، احساسات عشایر را تحریک کنند و آنها را به مراسمات انتخاباتی شان بکشانند اما به نظر می آید که شیرینی این حربه انتخاباتی رضایی نیز همچون نمایش هزار تومانی، تنها مدت زمان کوتاهی دوام داشته باشد و عموم عشایر بصیر و غیور کشورمان متوجه بسیاری از واقعیت های موجود بشوند.
بسماللهالرّحمنالرّحيم
خوشامد عرض ميكنم به همهى شما برادران، خواهران، جوانان عزيز كه از راههاى دور و نزديك زحمت كشيديد و روز عيد ما را به معناى واقعى كلمه عيد كرديد. اجتماع دوستان اهلبيت، دوستان سيّدالشّهدا، لبهاى خندان، دلهاى شاد به مناسبت ميلاد باسعادت حضرت اباعبدالله الحسين عليهالسّلام حقيقتاً روز عيد را يك عيد واقعى ميكند. اميدواريم ملت ايران همواره در همهى احوال، در گذشت زمان، روزبهروز انشاءالله با توسّل به ذيل عنايت الهى و با توجّه به اهلبيت عليهمالسّلام و به معارف اسلامى، روزبهروز انشاءالله موفّقتر و سربلندتر و شادتر باشد.
روز ميلاد حضرت اباعبدالله الحسين عليهالصّلاةوالسّلام روز باعظمتى است. به فرمايش مرحوم آقاى حاج ميرزا جواد آقاى تبريزى ملكى - عالمِ فقيهِ عارفِ بزرگوار - عظمت روز سوّم شعبان را بايد بهعنوان پرتوى از عظمت حسينبنعلى بهحساب آورد و بهشمار آورد؛ روز بزرگى است. در اين روز كسى متولد شد كه سرنوشت اسلام، به او، به حركت او، به قيام او، به فداكارى او، به اخلاص او بسته بود. اين بزرگوار در تاريخ بشريّت، يك حركتى را - كه نظير و شبيهى ندارد - ارائهى به تاريخ كرد و در مقابل چشم بشريّت گذاشت كه هرگز فراموش نخواهد شد؛ الگو است. فداكارىِ براى هدف الهى، در آن حجم، در آن مقياس عظيم؛ فداكارىِ به معناى دادن جان خود، جان عزيزان؛ اسارت حرم اهلبيت، با آن وضع، با آن فجاعت؛ تحمّل اين حادثهى سخت، براى اينكه اسلام بماند، براى اينكه ظلمستيزى بهعنوان يك اصل در تاريخ اسلام و در تاريخ بشريّت به يادگار بماند؛ اين چيزى است كه ديگر نظيرى براى آن نميشود پيدا كرد. خيليها در راه خدا شهيد شدند، در ركاب پيغمبر، در ركاب اميرالمؤمنين، در ركاب انبياء الهى، هيچكدام با حادثهى كربلا قابل مقايسه نيست. فرق است بين آن كسى كه در ميان هلهله و تحسين ياران و همراهان و به اميد فتح و پيروزى وارد ميدان ميشود ميجنگد و بعد شهيد ميشود و به خاك هلاك مىافتد - كه البتّه اجر بسيار بالايى دارد - و بين آن جماعتى كه در يك دنياى تاريك و ظلمانى، در هنگامى كه همهى سرجنبانان بزرگ دنياى اسلام از همراهى با آنها سر باز ميزنند بلكه آنها را بر اين اقدام ملامت هم ميكنند، اميد يارى از هيچكس نيست، كسى مثل عبداللهبنعباس آنها را منع ميكند، كسى مثل عبداللهبنجعفر آنها را منع ميكند، ياران و مخلصان و علاقهمندان در كوفه از همراهى با او سر باز ميزنند، تنهاى تنها، فقط با تعداد معدودى از ياران مخلص، و با خانواده - با همسر، با خواهر، با خواهرزادهها، با برادرزادهها، با جوانان، با فرزند شش ماهه - وارد ميدان ميشود. اين يك حادثهى عجيبى است؛ يك منظرهى پرشكوهى است در تاريخ كه در مقابل چشم بشريّت گذاشته شده است. امام حسين عليهالسّلام خود را براى يك چنين روزى آماده ميكرد.
البتّه زندگى حسينبنعلى عليهالسّلام در طول تاريخِ زندگى پنجاه و چند سالهى آن بزرگوار، همه درس است: دوران كودكى او درس است، دوران جوانى او درس است، در دوران امامت امام حسن عليهالسّلام رفتار او درس است، بعد از شهادت امام حسن عليهالسّلام رفتار او همه درس است. اينجور نبود كه كار امام حسين فقط در آن روز آخر باشد، لكن حادثهى كربلا اينقدر عظمت دارد، اينقدر درخشنده است كه مثل خورشيدى همهى نورهاى ديگر را تحتالشّعاع قرار ميدهد؛ والا خطابهى امام حسين عليهالسّلام خطاب به علما و بزرگان و صحابه و تابعين در منى - كه در كتب حديث ذكر شده است - يك سند تاريخى است؛ نامهى آن بزرگوار خطاب به علما و بزرگان و پايهها و اركان دينى در زمان خودش - «ثُمَّ انتُم ايَّتُها العِصابَة، عِصابَةٌ بِالعِلمِ مَشهورَة»(۱) كه در كتب معتبر حديث نقل شده است - يك سند تاريخى مهم است؛ رفتارهاى آن بزرگوار؛ برخوردش با معاويه، نامهاش به معاويه؛ حضورش در كنار پدر در دوران كوتاه خلافت اميرالمؤمنين عليهالصّلاةوالسّلام؛ همهى اينها قدمبهقدم درس است؛ منتها حادثهى عاشورا چيز ديگرى است. امروز روز ولادت اين بزرگوار است؛ در اين روز بايد از حسينبنعلى درس آموخت؛ درس حسينبنعلى عليهالصّلاةوالسّلام به امّت اسلامى اين است كه براى حقّ، براى عدل، براى اقامهى عدل، براى مقابلهى با ظلم، بايد هميشه آماده بود و بايد موجودى خود را به ميدان آورد؛ در آن سطح و در آن مقياس، كار من و شما نيست؛ امّا در سطوحى كه با وضعيّت ما، با خُلقيّات ما، با عادات ما متناسب باشد چرا؛ بايد ياد بگيريم.
امروز خوشبختانه ملت ايران اين درس را از حسينبنعلى آموخته است. سى و چند سال است كه قاطبهى ملت ايران در اين راه حركت ميكند؛ حالا بالاخره يك نوادر و يك شواذّى هم گوشه كنار هستند امّا حركت قاطبهى ملت ايران در جهت و حركت حسينبنعلى است. سرنوشت آن بزرگوار شهادت بود امّا درس او فقط درس راه شهادت نيست. اين حركت حركت بابركتى است، گاهى ممكن است مثل ماجراى حسينبنعلى عليهالسّلام منتهى به شهادت بشود، امّا اين حالت، اين روحيّه، براى اقامهى دين خدا و همهى بركاتى كه بر اقامهى دين خدا مترتّب است مفيد است. ملت ايران با اين روحيّه وارد ميدان شد، يك بناى ظلمِ ملى و بينالمللى را در ايران ويران كرد، به جاى آن بناى اسلامى پايهگذارى كرد. اينجور نيست كه حالا هر كس راه حسينبنعلى را رفت، حتماً آخر كار بايستى به صورت ظاهر، به شكل دنيايى، ناكامى باشد؛ نخير، اين راه را، اين درس را در مقابل چشم بشريّت گذاشتهاند، ميگويند اگر دنيا هم ميخواهى، اگر عزّت هم ميخواهى، در اين راه است؛ بايد حركت كنى. ملت ايران اين را تجربه كرده است؛ اين را بايد قدر دانست. ملت ايران حسينى و عاشورائى وارد ميدان شد، در يك انقلاب عظيم و شايد بشود گفت بىنظير در اين سدههاى طولانى كه جلوى چشم ما است - لااقل كمنظير - پيروز شد. ملت ايران اين روش را اتّخاذ كرد، تا امروز روزبهروز پيش رفت. البتّه دشمنها با وسائل تبليغاتيشان، با بلندگوهايشان حاضر نيستند صريحاً اعتراف بكنند به پيشرفت ملت ايران امّا مردم دنيا كور كه نيستند، مىبينند ديگر؛ ايرانِ دوران طاغوت كجا، ايرانِ جمهورى اسلامى كجا؟ ايرانِ سال ۵۷ كجا، ايرانِ سال ۹۲ كجا؟ در علم، در سياست، در امنيّت، در تسلطِ بر حوادث منطقه، در تأثيرِ در حوادث جهان، در اميد و اعتمادبهنفس در پيمودن راه عزّت و سعادت، امروز كجا، ديروز كجا؟ امروز ملت ايران دارد ميتازد به طرف جلو. و انشاءالله روزبهروز اين ادامه خواهد داشت؛ اين را به شما عرض بكنم؛ همهى قرائن اين را نشان ميدهد. خب اين يك فصل است.
در كنار اين فصل، اين را هم عرض بكنيم كه با قطعِ نظر از سوّم شعبان، ما وارد ماه شعبان شديم. ماه عبادت، ماه توسّل، ماه مناجات؛ وَ اسمَع دُعائى اِذا دَعَوتُك، وَ اسمَع نِدائى اِذا نادَيتُك؛(۲) فصل مناجات با خداى متعال، فصل مرتبط كردن اين دلهاى پاكْ با معدن عظمت، با معدن نور؛ اين را قدر بايد دانست. اين مناجات شعبانيّه يك تحفهاى است كه در اختيار ما قرار داده شده است. خب ما دعا خيلى داريم، همهى اين دعاها هم پر از مضامين عالى است، امّا بعضى يك برجستگى خاصّى دارند. من از امام بزرگوار (رضوان الله عليه) سؤال كردم، گفتم در ميان اين دعاهايى كه از ائمّه عليهمالسّلام رسيده است، شما به كدام دعا بيشتر علاقهمنديد و دلبستهايد؟ فرمودند به دعاى كميل و مناجات شعبانيّه؛ به اين دو دعا. امام يك دلِ متوجّه به خدا بود، اهل توسّل بود، اهل تضرّع بود، اهل خشوع بود، اهل اتّصال با مبدأ بود؛ وسيلهى بهتر در چشم او، اين دو دعا بود: دعاى كميل، مناجات شعبانيّه. وقتى انسان مراجعه ميكند به اين دو دعا، دقّت ميكند، مىبيند چقدر هم شبيه همند اين دو دعا؛ شباهتهاى زيادى به هم دارند؛ مناجات انسان خاشع، مناجات انسان متوكّل به خدا؛ كَاَنّى بِنَفسى واقِفَةٌ بَينَ يَدَيك، وَ قَد اَظَلها حُسنُ تَوَكُّلى عَلَيك، فَقُلتَ ما اَنتَ اَهلُه، وَ تَغَمَّدتَنى بِعَفوِك؛(۳) اميد، اميد به مغفرت الهى، به رحمت الهى، به توجّه الهى، بلندهمّتىِ در درخواست از پروردگار؛ اِلهى هَب لى كَمالَ الانقِطاعِ اِلَيك، و اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضياءِ نَظَرِها اِلَيك.(۴) ماه شعبان يك چنين ماهى است؛ دلهاى پاك، دلهاى نورانى، دلهاى جوان، از اين موقعيّت بهره بگيرند، استفاده كنند، رابطهتان را با خدا قوى كنيد.
در اين راه عظمت و عزّتى كه ملت ايران در پيش دارد، توجّه به خدا و توكّل به خدا و ارتباط با خدا، يك نقش بزرگ و اساسى دارد. عدّهاى غافلند، همهاش روى محاسبات مادّىِ محض محاسبه ميكنند؛ در محاسباتشان معنويّت و كمك الهى و توكّل به خدا و حسن ظنّ به وعدهى الهى كأنّهُ هيچ راهى ندارد. خب اين محاسبات مادّى را مستكبرين عالم هم دارند ميكنند، بهتر از شما هم ميكنند، چرا روزبهروز عقب ميروند؟ چرا دچار اين همه مشكلات ميشوند؟ چرا مجبور ميشوند ظلم كنند؟ چرا مجبور ميشوند لشگركشى كنند - به افغانستان، به عراق، به پاكستان - انسانهاى بىگناه را بكُشند؟ وَ اِنَّما يَحتاجُ اِلى الظُّلمِ ضَعيف؛(۵) آن كسى كه ضعيف است احتياج دارد به اينكه ظلم بكند؛ ضعيفند كه ظلم ميكنند؛ چون دستشان با سلاح آشنا است، اين سلاح را بىمحابا به كار ميبرند، ظالمانه، متجاوزانه، خودسرانه؛ خب اين خودش عقبرفت است، هم عقبرفت در معيارهاى معنوى، هم عقبرفت در محاسبات مادّى. روزبهروز تمدّن غرب دارد مشكلات بيشترى در اطراف خود ميتند، و اين مشكلات اينها را از پا خواهد انداخت؛ اين بهخاطر قطع ارتباط با مبدأ هستى است؛ اين بهخاطر قطع ارتباط با معدن نور و عظمت است؛ فَتَصِلَ اِلى مَعدِنِ العَظَمَة، و تَصيرَ اَرواحُنا مُعَلقَةً بِعِزِّ قُدسِك؛(۶) اينها لازم است. امروز براى ملت ايران اين زمينه آماده است.
من همين جا وارد مسئلهى انتخابات بشوم. گفتيم "حماسهى سياسى"؛ اين حماسهى سياسى امروز شروع شده است. البتّه روز جمعه نقطهى اوج اين حماسه است؛ امّا امروز بحمدالله انسان ميبيند در كشور حماسهى سياسى شروع شده است. انتخاباتْ امسال رنگ و بوى ديگرى دارد. همهى دنيا چشمها را دوختهاند به اين انتخابات؛ دشمنان ملت ايران چشمشان به اين انتخابات است، دوستان ملت ايران هم همينطور؛ ميخواهند ببينند ملت ايران چه خواهد كرد. دشمنان پولها خرج كردند، زحمتها كشيدند، سياستها به كار بستند، به قول خودشان اتاقهاى فكر تشكيل دادند، براى اينكه راهى پيدا كنند تا ملت ايران را از نظام اسلامى جدا كنند. ملت ايران با حضور در پاى صندوقهاى رأى، با شركت در رأى دادن، ارتباط و اتّصال مستحكم خودش را با نظام اسلامى دارد اثبات ميكند. اين جلوى چشم مردم است. ملت ايران با اين شور و شوقى كه امروز مشاهده ميشود - كه خب بحمدالله شور و شوق مباركى است - به اميد خدا، با توكّل به پروردگار، با همّت ملت عزيز، اين حماسه به معناى واقعى تحقّق خواهد يافت؛ يك نمايش قدرتى است، هم براى ملت ايران، هم براى نظام جمهورى اسلامى، در مقابل چشم دشمنان. اينهمه تلاش كردند ملت را جدا كنند، بىتفاوت كنند، نسبت به انتخابات بدبين كنند، نسبت به دستگاه برگزاركنندهى انتخابات بدبين كنند، امّا ناكام شدند و انشاءالله ناكام خواهند شد. اين يك تجربهى مهم و بزرگى است در مقابل ملت ايران. بنده اصرارم بر حضور حدّاكثرى و عمومى ملت ايران بهخاطر اين است كه مىبينم و ميدانم كه حضور يكپارچهى مردم، حضور پرشوق و اميدوارانه و قدرتمندانهى مردم موجب ميشود كه دشمن مأيوس بشود؛ وقتى دشمن مأيوس شد، كارآيى خود را از دست خواهد داد. اينكه ملاحظه ميكنيد دشمن در عرصههاى مختلف، از زاويههاى مختلف، گاهى تعرّضى، تجاوزى، پيشرفتى انجام ميدهد، بهخاطر اين است كه كسانى به او چراغ سبز ميدهند، دشمن را اميدوار ميكنند. بعضى از حرفها دشمن را اميدوار ميكند؛ بعضى از قيافهگرفتنها و رفتارها دشمن را اميدوار ميكند. وقتى دشمن اميدوار شد، بر فشار خود مىافزايد؛ وقتى دشمن نااميد شد، طبعاً خواهد ديد فشار فايدهاى ندارد، راه ديگرى را دنبال ميكند. مصونيّت كشور، وابستهى به حضور مردم است؛ كم شدن فشارهاى دشمنان، وابستهى به حضور مردم است، وابستهى به اتّحاد و انسجام مردم با نظام و با دستگاه جمهورى اسلامى و حسّ اعتماد متقابل بين مردم و مسئولين است. اين حسّ بايد روزبهروز تقويت بشود.
بحمدالله روال انتخابات تا امروز روال خوبى بوده است. يكى از نكات برجسته و مثبتى كه انسان مشاهده ميكند - با خبرهايى كه داريم، با اطّلاعات آشكارى كه وجود دارد - اين است كه گفتمان مردم در اين انتخابات، گفتمان قانونگرايى است؛ با هر كسى صحبت ميكنند، مصاحبه ميكنند، مردم از تبعيّت از قانون ميگويند؛ اين خيلى حادثهى باارزش و برجستهاى است؛ قانونگرايى. ازبىقانونى مردم لطمه ديدند؛ در سال ۸۸ عدم تبعيّت از قانون، لگد زدن به قانون، به كشور لگد زد؛ اين را مردم ديدند. يكى از پديدههاى برجستهى امروز اين است كه مردم نگاهشان، گرايششان قانونگرايى است. خوشبختانه تا امروز، هم مسئولين، هم نامزدهاى مختلف و محترم رعايت كردند جهات قانونى را، مراعات كردند؛ انشاءالله بعد از اين هم همين خواهد بود. يك نكتهى مهم اين است.
يك نكتهى مهمّ ديگر اين است كه با حركتى كه صداوسيما انجام داد - اينكه نامزدهاى مختلف، با گرايشهاى مختلف، هشت نفر با هشت گرايش، با هشت نوع نگاه نسبت به مسائل گوناگون كشور، آمدند در مقابل چشم مردم نشستند حرفهايشان را زدند - يك عدّهاى كه سالها است نعره ميكشند كه در اين كشور آزادى بيان نيست، خجالتزده شدند. اين كارى كه صداوسيما كرد، مردم را در جريان افكار و آراء و نظرات و نگاههاى نامزدها به صورت روبهرو قرار داد، اين خيلى كارِ به نظر من مفيد و باارزشى بود. يك عدّهاى سالها مرتّب نعره ميزدند: آقا نميگذارند، تريبون نميدهند! بفرماييد، اين هم تريبون، اين هم حرف؛ نه براى يك گرايش خاص، براى هشت گرايش؛ آقايان هشت نفر بودند آن روز، هشت جور نسبت به مسائل كشور حرف زدند - تحليلهاى گوناگون، نظرات گوناگون - خب نظرات اشخاص محترم است. البتّه بنده حرفهايى دارم، در زمينهى مسائلى كه آن آقايان گفتند بنده مطالبى دارم، وقتش حالا نيست؛ انشاءالله بعد از انتخابات اگر من زنده بودم، حقايقى را به ملت ايران عرض خواهم كرد - در پيرامون مطالبى كه آن آقايان محترم بيان كردند، حرفهاى گفتنىاى وجود دارد - لكن اين خيلى خوب بود، براى ما خوشحالكننده بود. دشمنان جمهورى اسلامى، تهمتزنندگان به جمهورى اسلامى، خجالتزده شدند؛ ديدند اينجور راحت، آزاد، نامزدها مىآيند حرف ميزنند، به يكى حمله ميكنند، از يكى دفاع ميكنند، سياستى را محكوم ميكنند، جريانى را اثبات ميكنند. جريانهاى فكرى و سياسى كشور به طور كامل، در اين مناظرات حضور داشتند؛ اين يكى از نقاط قوّت انتخابات امسال بود. مردم هم احساس گرايشهاى پرشور در خودشان ميكنند، بدون اينكه تعرّضى وجود داشته باشد. سال ۸۸، آن روز هم شور و هيجان بود منتها همراه با فحش و فضيحت! در اين شهر تهران - حالا شهرستانها كمتر - مردم در اين خيابانها راه ميرفتند، يك عدّه به اين يك عدّه به آن، يك عدّه عليه اين يك عدّه عليه آن، شعار ميدادند، حرف ميزدند، به همديگر ميپريدند، بعضىها در اين بين پيدا ميشدند بددهنى ميكردند، فحش ميدادند؛ در اين انتخابات نه، شور و هيجان هست، احساسات هست، امّا بىادبى نيست، بىاحترامى نيست. اين خيلى باارزش است؛ ما در چهار سال اينقدر پيشرفت كرديم؛ خدا را شكر بر اين پيشرفت و بر همهى پيشرفتهاى فراوان ديگرى كه در اين سالها بحمدالله براى كشور پيش آمده است.
من توصيهى اوّل و اهمّم حضور در پاى صندوقهاى رأى است؛ اين از همه چيز مهمتر است براى كشور. ممكن است بعضيها - حالا به هر دليلى - نخواهند از نظام جمهورى اسلامى حمايت بكنند امّا از كشورشان كه ميخواهند حمايت كنند، آنها هم بايد بيايند پاى صندوق رأى. همه بايد بيايند پاى صندوقهاى رأى، حضور خودشان را اثبات كنند. هر كسى كه انتخاب خواهد شد - كه تقدير الهى را ما نميدانيم - اگر چنانچه آراء بيشترى از مردم را داشته باشد، در صورتى كه داراى رأى سديد و خوبى باشد، بهتر ميتواند از آن رأى دفاع كند؛ ميتواند در مقابل معارضين كشور بايستد. كشور ما دشمن دارد، معارض دارد. در عرصهى بينالمللى، دشمن بينالمللى دشمنى نيست كه با رودربايستى و با من بميرم، تو بميرى كنار بكشد؛ در دنيا سياست اينجورى نيست كه با رودربايستى بگوييم: طرف را خجالتزده كنيم، مثلاً عقب بكشد؛ نخير، هرچه شما ضعف نشان بدهيد، او مىآيد جلو؛ هرچه شما عقب بكشيد، او جرىتر ميشود. اين را ما تجربه كرديم؛ يك جاهايى عقب كشيديم، دشمن ما جرىتر شد؛ يك چيزى او گفت، ما به خيال يك مصلحتى حرف او را قبول كرديم، ديديم پايش را گذاشت روى آن حرف، يك قدم آمد جلو؛ دشمن اينجورى است. در مقابل دشمن بينالمللى، با ارادهى قوى، با احساس عزّت، با اعتماد به اين ملت - به اين ملت بايد اعتماد كرد، ملت ما ملت شجاع و رشيدى است - و با توكّل به خداى بزرگ و با حسن ظنّ به وعدهى الهى، بايستى راه را انتخاب كرد، با نگاه صحيح، عاقلانه، مدبّرانه پيش رفت، آن وقت خداى متعال هم به اينچنين كارى بركت خواهد داد و توفيقات الهى شامل حال همه خواهد شد.
به تازگی مرکز آمار ایران گزارشی از نرخ رشد اقتصاد ایران طی سالهای 71 تا 90 را منتشر کرده است، روندی از که نوسان شدید نرخ رشد اقتصاد در ایران خبر می دهد و مقایسه ارقام منتشر شده با اهداف برنامه های پنج ساله نشان می دهد دستاورد دولتها با ارقام پیش بینی شده برنامه ها کمتر تناسب دارد.
آمارهای منتشر شده مرکز آمار ایران از نرخ رشد اقتصاد نشان میدهد در دوره فعالیت دومین دولت هاشمی رفسنجانی(سال 72 تا 75) نرخ رشد اقتصادی با احتساب نفت معادل 4.2 درصد و بدون احتساب بخش نفت معادل 5.2 درصد بوده است این میزان نرخ رشد همزمان بوده است با کسب 63 میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفتی.
: در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، حدود 40 میلیون نفر به جمعیت واجدین شرایط اخذ رای اضافه میشود و باید منتظر ماند و دید که فردا با خلق حماسه سیاسی 92، چه میزان بر سقف مشارکت عمومی در این انتخابات افزوده خواهد شد.
خبرگزاریهای فارس و مهر با انتشار نظرسنجی هایی که منبع مشخصی را برای انجام آن معرفی نکردهاند، از احتمال مشارکت 74 تا 77 درصدی مردم خبر دادهاند.
کمتر از یک روز دیگر تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم زمان باقی است و فرصت تبلیغات انتخاباتی به پایان رسیده است.
روز انتخابات نزدیک است و هنوز خبری از ائتلاف اصولگرایان نیست. این در حالی است که اصلاح طلبان با اجماع حول نظر هاشمی و خاتمی تنها با یک گزینه به استقبال رای مردم رفته اند.
به دنبال انصراف محمدرضا عارف از رقابت های انتخاباتی، سید محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی ضمن تشکر از او، به طور رسمی از روحانی حمایت کردند.
هاشمی رفسنجانی اقدام عارف را «جوانمردی» خواند و از اینکه به وعده خود عمل کرده از او قدردانی کرد.
بر اساس این گزارش، هاشمی در حالی از کناره گیری عارف حمایت کرد و روحانی را به کاندیدای نهایی خود برگزید که به جز روحانی، دست کم علی اکبر ولایتی نیز مواضع نسبتا نزدیکی به هاشمی دارد.
بالاخره پس از حاشیه های فراوان در خصوص اجماع اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری، محمدرضا عارف از ادامه رقابت های انتخاباتی انصراف داد تا اوضاع کاملا بر وفق مراد شیخ تازه اصلاح طلب شده شود.
از همان ابتدا نیز می شد حدس زد که منظور اصلاح طلبان از اجماع روی یک کاندیدا، صرفا اصرار بر کناره گیری محمدرضا عارف بوده است.
محمدرضا عارف که پیشتر به عنوان یکی از اصلاح طلبان میانه رو و معتدل شناخته می شد، به تشخیص بسیاری از اصلاح طلبان شرایط و پتانسیل «رای آوری» در انتخابات را نداشت و از همین رو بسیاری از این افراد، شرکت او به عنوان نماینده اصلاح طلبان را یک شکست قطعی می پنداشتند.
عارف در بیانیه انصراف خود هیچ اشاره ای به نام حسن روحانی و حمایت از او نکرده و انصراف خود را صرفا به خواست سید محمد خاتمی مربوط دانسته است. این رویه در سخنان و اظهارات پیشین او و نزدیکانش نیز دیده می شد. عارف هرگز از روحانی با عنوان اصلاح طلب یاد نکرده و بارها و بارها خود را تنها کاندیدای اصلاح طلب دانسته بود.
همزمان با عید مبعث و سالروز بعثت پیامبر مکرم اسلام(ص) مسئولان نظام، نمایندگان و سفیران کشورهای اسلامی و جمعی از خانواده معظم شهدا با حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار ضمن تبریک عید مبعث، مهمترین وظیفه امت اسلامی را در شرایط کنونی، هوشیاری و شناخت نقشه راه خود و همچنین نقشه دشمن دانستند و تأکید کردند: طراحی اصلی دشمن ایجاد اختلاف و درگیری میان مسلمانان است بنابراین ضروریترین نیاز دنیای اسلام، اتحاد و اتفاق و همکاری و همدلی است.
ایشان با اشاره به مزاحمتها و معارضههایی که همواره در مقابل پیامبران الهی و دعوت به حق آنها وجود داشته است افزودند: این مخالفتها و مقابلهها در برابر دعوت پیامبر اسلام(ص)، سنگینتر و همهجانبهتر بود و تا آخر عمر شریف آن حضرت به شکلهای مختلف ادامه داشت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امروز نیز در مقابل ندای اسلام معارضه و دشمنی وجود دارد، خاطرنشان فرمودند: بعد از آنکه دعوتهای غیرالهی اعم از دعوت مکاتب مارکسیسم و لیبرالیسم، نتوانستند سعادت بشریت را تأمین کنند، امروز دلها و نگاهها متوجه اسلام است، بنابراین دشمنی با اسلام به عنوان کانون اندیشه عدالتخواهی و کرامت انسان، سنگین است.
حضرت آیتالله خامنهای، اهانت به پیامبر اسلام(ص) را نمونهای از این دشمنیها دانستند و افزودند: نمیتوان باور کرد اهانت به اسلام، و اسلامستیزی در دنیا، بدون طراحی سرویسهای اطلاعاتی قدرتها و حمایت مالی آنها باشد.
ایشان با تأکید بر اینکه برخی رفتارها و اقدامات مسلمانان همچون جمودها و تحجرها، بهانه اسلامستیزی را به قدرتهای سلطهگر میدهد، فرمودند: مسلمانان باید دعوت به اسلام را با صراحت و شجاعت، و صداقت و عدالت انجام دهند تا دلها را به سوی خود جذب کنند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مسلمانان باید در مقابل دشمنیها با پیام اسلام، بایستند؛ همانگونه که پیامبر اسلام(ص) و همه مؤمنان به اسلام در طول تاریخ ایستادند.
حضرت آیتالله خامنهای لزوم بصیرت امت اسلامی و شناخت نقشه راه مسلمانان و نقشه راه دشمن را بسیار ضروری خواندند و فرمودند: نقشه اصلی دشمن ایجاد اختلاف میان مسلمانان و تحریم تعصبهای مذاهب مختلف اسلامی علیه یکدیگر است تا توجه امت اسلامی از کانون اصلی دشمنی یعنی سرمایهداری فاسد و صهیونیسم غاصب و قسیالقلب منحرف شود.
ایشان تأکید کردند: امت اسلامی اعم از ملتها، سیاستمداران و روشنفکران باید این نقشه راه دشمن را بشناسند تا بتوانند در مقابل آن تدبیر کنند و دچار عملکرد اشتباه نشوند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: قدرتهای سلطهگر میخواهند با ایجاد اختلاف میان مسلمانان، آنان را از مسائل اصلی خود و همچنین پیشرفت مورد نیاز، غافل کنند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: غربیها در گذشته، از طریق استعمار این هدف را دنبال میکردند و اکنون با ایجاد اختلاف میان مسلمانان به دنبال این هدف هستند.
معظمله تأکید کردند: البته غربیها با شعارهای طرفداری از حقوق بشر و حمایت از دمکراسی نخواهند توانست لکه ننگ استعمار را از دامان خود پاک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در جمعبندی بیاناتشان فرمودند: با توجه به نقشه راه دشمن، مسلمانان باید با بصیرت و شناخت دشمن و نقشههای آن، نقشه راه خود را که همان اتحاد و اتفاق، و همکاری و همدلی است به درستی بشناسند.
در ابتدای این دیدار که رؤسای قوای مقننه و قضاییه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حضور داشتند، آقای احمدینژاد رئیسجمهور با تبریک سالروز مبعث پیامبر گرامی اسلام، نبی مکرم اسلام را گنجینه علم و اسرار خداوند متعال خواند و با اشاره به خصایل پیامبر گرامی اسلام افزود: رسالت اصلی حضرت محمد مصطفی(ص) هدایت بشر بود و در این مسیر متحمل سختیهای زیادی شد.
وی افزود: هدف رسالت پیامبر عظیمالشان اسلام اتمام مکارم اخلاق، مخاطب پیام او همه بشریت و گستره رسالت او همه جهان برای کمال یافتن انسان بود.
رئیسجمهور، انقلاب عظیم ایران به رهبری حضرت امام را دعوت به راه پرافتخار و سعادتآفرین انبیای الهی دانست و گفت: استقرار کامل توحید و عدالت در جهان براساس وعده حق خداوند با ظهور آخرین ذخیره الهی یعنی امام عصر(عج) محقق خواهد شد.
نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري هر کدام نظرشان درباره نخستین مناظره که با موضوع اقتصادی برگزار شد، بیان کردند.
جلیلی در مصاحبه با کریستین ساینس مانیتور گفت که “با وجود تحریم های فلج کننده و تلاش غرب با برای منزوی کردن ایران، ایران پیروز این مبارزه استراتژیک با آمریکاست.” او مردی است که مشعل انقلاب را به سوی آینده حمل خواهد کرد.
کتر جلیلی در میان اجتماع پور شور مردم اراک در مسجد الزهرا به سخنرانی پرداخت.به گزارش رجانیوز وی در بدو ورود به مسجد الزهرا با خیل عظیم جمعیت مواجه شد و به سختی توانست خود را به جایگاه سخنرانی برساند.
كمتر از سه هفته به برگزاري انتخابات يازدهم رياست جمهوري فرصت باقي است و روزانه مواضع مختلفي از سوي كانديداهاي حاضر در صحنه منتشر مي شود.
به گزارش رجانيوز، در همين راستا محمد باقر قاليباف در برنامه گفتگوي ويژه خبري حاضر شد و ضمن ارائه نقطه نظرات مختلف خود در عرصه هاي مختلف، در پاسخ به پرسش مجري برنامه كه نظر وي را درباره دهه پيشرفت و عدالت جويا شد گفت: "به نظر من این بحث یک مقدمه ای دارد مقدمه اولش این است بنده اگر رئیس دولت شدم می خواهم تصمیم بگیرم برای پیشرفت کشور چون تا پیشرفت اتفاق نیفتد عدالت در واقع توزیع فقر است...."
یک مجله آمریکایی گفته است انتخاب جلیلی به عنوان رئیس جمهور ایران یک مسیر متفاوت با خواسته های مقامات آمریکایی و اصلاح طلبان ایرانی از حضور وی در انتخابات ناراضی هستند.
به گزارش "رجانیوز" با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، رسانه های غربی در گزارش های متعدد به بررسی جریانهای سیاسی موجود در انتخابات، به ویژه رفتارهای انتخاباتی سعید جلیلی میپردازند.
مجله آمریکایی ویک در گزارشی به قلم کیت واگستاف با اشاره به احتمال بالای رای آوری سعید جلیلی در انتخابات نوشت: آن دسته از مقامات ایرانی و آمریکایی که به دنبال اصلاحات در ایران هستند، به یک میزان از حضور جلیلی در جریان انتخابات ناراضیاند. هم مشایی و هم رفسنجانی از داشتن روابط بهتر با غرب حمایت کردهاند. مشایی به رغم پیوند نزدیکش با احمدینژاد علناً اظهار کرده که هیچ دشمنیای میان ایران و ایالات متحده یا اسراییل نمیبیند و نیز به دنبال جذب سرمایههای میلیونها ایرانی خارجنشین است که به نظر واشنگتنپست، روحانیون و سیاسیون محافظهکار با آن مخالفند.
نامزد انتخابات یازدهم ریاست جمهوری با بیان اینکه حضور زن در جامعه باید به تعبیر مقام معظم رهبری مجاهدانه و انقلابی باشد گفت: ما در حقوق زنان باید مدعی جهان به ویژه جهان غرب باشیم.
به گزارش رجانیوز، سعید جلیلی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز چهارشنبه در اولین همایش بانوان حامی خود که در تالار اجتماعات تفاهم در حال برگزاری است، گفت: زندگی دوست داشتنی که قرآن از آن به عنوان حیات طیبه یاد میکند دارای دو شرط اساسی است.
وی ایمان و عمل صالح را دو شرط اساسی قرآن دانست و گفت: قرآن به صراحت بیان میکند که در اینجا چه مرد و چه زن اگر این دو عامل را در کنار هم داشته باشند به حیات طیبه خواهند رسید....
سعید جلیلی نامزد انتخابات یازدهم در مستند انتخاباتی خود که ساعت 9:30 از رادیو ایران ایران آغاز شد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه داشتن یک تیم و اجرای برنامهها چقدر مهم است، اظهار داشت: باید تفاوت بین تیم و باند تعریف شود اما معمولا برخی باند را به تیم تعبیر میکنند.
جلیلی افزود: با این نگاه در دستگاهها و آزاد شدن ظرفیتها خیلی از آنها میتوانند منشا اثر باشند اما گاهی چون عضو تیم و باند ما نیستند آنها را نمیشناسیم.
نامزد انتخابات یازدهم در ادامه این مستند که به بخشهای مختلفی از جمله مذاکرات ایران و 1+5 میپرداخت، گفت: در بحث هستهای علیرغم فشار آنها بر ایران، جمهوری اسلامی امروز جزو 10 کشور جهان است که فناوری صلحآمیز هستهای را به دست آورده و پیشرفتهای چشمگیر آن در پرتو مقاومت قابل انکار نیست.
در حالی که در روزهای منتهی به ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، با وجود تعدد نامزدهای اصولگرا، بیشتر آنان بر اجماع روی کاندیدای مورد توافق صحبت می کردند، اینک و در فاصله کمتر از دو هفته به برگزاری انتخابات، کمتر صحبتی از کناره گیری و انصراف کاندیداها به میان می آید.
به گزارش گروه سیاسی صراط، عدم وجود نام هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی در میان کاندیداهای نهایی، برخی اصولگرایان را به این نتیجه رسانده که دیگر وحدت در میان آنان محلی از اعراب ندارد. این در حالی است که تفکر مذکور ممکن است نتایج ناخوشایندی برای اصولگرایان به بار بیاورد.
به گزارش وزارت کشور با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در اجرای ماده 60 قانون انتخابات ریاست جمهوری اسامی نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران که صلاحیت آنان مورد تایید شورای محترم نگهبان قرار گرفته است به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام میشود:
1- سعید جلیلی
2- غلامعلی حداد عادل
3- محسن رضایی
4- حسن روحانی
5- محمدرضا عارف
6- محمد غرضی
7- محمدباقر قالیباف
8- علی اکبر ولایتی
انتخابات 92 از راه می رسد و دوباره گروه ها و احزاب به رقابت می پردازند. بازار انتخابات داغ است و ایجاد التهابات از سوی رسانه های داخلی و خارجی رو به فزونی است.
می توان گفت انتخابات 88 اگر به فتنه منجر نمی شد یکی از بزرگترین، باشکوه ترین و با نشاط ترین انتخابات در دو دهه اخیر جمهوری اسلامی بود. در انتخابات 88 آنچه مورد توجه بود تقابل دو گفتمان و تمایز دو گروه هم با پرچم و رنگ سبز بود.
علی الظاهر قرار است هر کدام از کاندیداها برای بازار گرمی خود گوشه ای از ویژگی های انتخابات 88 را تکرار کنند تا به واسطه آن آرا را به سبد خود بریزند. یکی از آن ویژگی ها حضور کاندیداها با خانه و خانواده بود! چیزی که در سیاست و عرف جامعه ایران نامرسوم بود. اما در سال 88 از سوی میرحسین رخ داد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از استادان و دانشجویان دانشگاههای تهران در تشریح شرایط امروز کشور و نقش اقشار تحصیلکرده جامعه گفت: سخنان استادان عالمانه و در جهت اصلاح امور کشور و مشکلات است و وضعیت خطیر موجود نیازمند وحدت و همدلی است.
هاشمی رفسنجانی اطلاعرسانی صحیح از واقعیتهای جامعه و نقد منصفانه را از ضروریات عصر انفجار اطلاعات دانست و افزود: امروزه با توجه به گستردگی رسانهها و دسترسی به منابع اطلاعاتی متنوع از جمله اینترنت، روزنامهها و وجود شبکههای اطلاعرسانی گوناگون، امکان کتمان حقیقتها بهویژه برای نسل تحصیلکرده و دانشگاهی وجود ندارد، عدم شفافیت در دادن اطلاعات باعث سلب اعتماد مردم به منابع داخلی و گرایش به منابع خارجی میشود که در انعکاس صحیح اخبار صادق نبوده و مخلوطی از مطالب راست و دروغ و تحریف شده را منعکس میکنند....
انتخابات ریاست جمهوری یکی از مولفه های مهم حضور مردم در عرصههاى تصميمگيرى در نظام جمهوری اسلامی ایران است. افتخار جمهوری اسلامی در طول سالیان گذشته حضور پرشور و يكپارچهى مردم در عرصه انتخابات بوده است.
رهبر معظم انقلاب در این رابطه فرمودهاند: "مسئلهى حضور مردم و انتخابات در نظام جمهورى اسلامى با اين شكل بديع و تازهاى كه در دنيا عرضه مي شود، مسئلهى بسيار مهمى است؛ جا دارد دربارهى آن بيشتر تأمل شود، حرف زده شود، بحث شود. مسئله، مسئلهى مردمسالارى دينى است؛ يعنى حضور يكپارچهى مردم، رقابت جدى، فعاليت و تلاش حقيقى مردمى، در كنار معيارهاى اسلامى و معيارهاى الهى. اين تركيب شگفتآور همان چيزى است كه بشريت محتاج آن است؛ تشنهى آن است." ۱۳۸۸/۰۵/۱۲
تقریبا بیش از 700 نفر از مردم ایران با امیدواری برای انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردند. با این حال آخرین دقایق ثبتنام و حضور اکبر هاشمیرفسنجانی و اسفندیار رحیممشایی همه چیز را تغییر داد،
Wisconsin Public طی تحلیلی نوشت: حتی بحث نامنویسی سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران هم کمرنگ جلوه کرد؛ بحثی که در واقعیت کمرنگ نبود. احمدینژاد تمام انرژی خود را روی اسفندیار رحیممشایی متمرکز کرده است.
محمدعلی شعبانی، پژوهشگر دانشگاه لندن، میگوید: « ثبتنام رفسنجانی حرکتی که خارقالعاده بود. خارقالعاده نه به خاطر اعلام کاندیداتوری رفسنجانی، بلکه به دلیل تغییر کلی بازی و تاثیر شگرف حضور او.»وحدتی که به عقیده اصلاحطلبان، برمیگردد به کارنامهای که پیشتر هاشمیرفسنجانی در سالهای اخیر برای خود برجای گذاشته است....
به اظهارات و سخنرانی های کاندیداها توجه کرده اید؟ برنامه جامعی برای ریاست احتمالی شان بر قوه مجریه تدوین کرده اند؟ دور اندیشی در کلامشان موج می زند؟ طرح چشم انداز مدیریتشان را برای حضور خود و کشور ارائه داده اند؟
در پاسخ به این پرسش ها و سوالات این چنینی فقط یک پاسخ را می توان قاطع گفت و آن هم : "نــــه".
در اغلب سخنرانی ها و اظهار نظرها و همینطور مصاحبه های کاندیداهای دوره یازدهم ریاست جمهوری تنها چیزی که به وفور یافت می شود نفی کاندیداهای دیگر و سرکوب آنهاست.
با وجود اینکه در حال حاضر در شرایط حساس سیاسی و بین المللی قرار داریم و باید به دنبال خلق یک حماسه سیاسی باشیم، بسیاری از کاندیداها نه تنها راه را برای بوجود آمدن حماسه بزرگ هموار نمی کنند، بلکه دست انداز هم به وجود می آورند.
در کشوری که قانون حکمفرماست و شورای نگهبان با قدرت و بدون توجه به فشارها کارش را پی می گیرد چه لزومی دارد که کاندیداهایی که هنوز صلاحیتشان تایید هم نشده در رابطه با سایر کاندیداها اظهار نظر کنند؟
کاندیدایی بالقوه از سرنوشت مبهم کشور در صورت پیروز شدن کاندیدای رقیبش سخن به میان می آورد و فرد دیگری از عدم توانایی اداره امور اجرایی توسط یک کاندیدای کهنسال .
کاندیدایی از مسمویت فکری و انحرافات اطرافیان یک کاندیدا صحبت کرده و کاندیدایی دیگر سخنرانی هایش را به تخریب تمام قد رقیبانش اختصاص می دهد .
در این فرصت کوتاه که تا انتخابات یازدهم ریاست جمهوری باقی مانده مدام سوژه به رسانه های معاند ندهیم و نامزدها به جای محکومیت سایر کاندیداها، عملکرد، برنامه ها، اهداف و چشم اندازهایشان را ارائه دهند تا ملت با عملکرد گذشته، حال و آینده افراد بیشتر آشنا شوند و حماسه ای بزرگ را خلق کنند.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و تشريفات قوه قضاييه، آیتالله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تاکید بر اینکه مهمترین وظیفه تمام مردم و مسئولان در انتخابات حضور و مشارکت حداکثری است، افزود: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر شاهد شیطنت برخی رسانهها و دولتهای غربی و متاسفانه اذناب داخلی آنان هستیم که تلاش میکنند موضوع تقلب در انتخابات را در جامعه منتشر کنند؛ با این هدف که اگر نامزد خاص و مدنظر آنان رای نیاورد، ذهنها را به سمت تقلب سوق دهند.
رئیس قوه قضاییه مطرح کردن موضوع تقلب در انتخابات را «شگرد و توطئه برملاشده و لورفته» غربیها در انتخابات کشورهای مستقل دانست و با تاکید بر اینکه این شگرد در بسیاری کشورها از جمله در انتخابات سال 88 ایران به کار گرفته شد، تصریح کرد: دشمنان ما باید بدانند که مردم و مسئولان ایران اسلامی آگاه هستند و اگر کسی در مسیر فتنه جدید حرکت کند با برخورد قاطع و قانونی مواجه خواهد شد....
روزی که محمود احمدی نژاد در آغاز شکل گیری دولت اولش در سال 84 به طور رسمی از تریبون مجلس اعلام کرد با وزیران دولت نهم هیچ تعارفی ندارد و در صورتی که از عملکردشان راضی نباشد از کار برکنار می شوند،
«بسم الله الرحمن الرحیم؛ برویم». این سخنی بود که فاطمه رفسنجانی، یکی از فرزندان اناث رئیس تشخیص مصلحت، به نقل از ابوی خویش، پیش از حرکت به سمت ستاد انتخابات کشور عنوان نمود.
مانطور كه پيش بيني مي شد، حد فاصل ساعات 16 تا 18 شنبه 21 ارديبهشت بمب خبري انتخابات يازدهم رياست جمهوري رقم خورد و سعيد جليلي، هاشمي رفسنجاني و اسفنديار رحيم مشايي براي ثبت نام در انتخابات رياست جمهوري وارد وزارت كشور شدند.
در اين ميان حواشي جالب توجهي در اطراف وزارت كشور و خيابان فاطمي رخ داد كه اهم آن را به روايت خبرنگار رجانيوز مي خوانيد:
* ساعت حدود 16.30 دقيقه بود كه دكتر سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي با پرايد دودي رنگ اش به وزارت كشور آمد؛ در اين ميان تعدادي از اراذل و اوباش اجاره اي كه به تدريج براي استقبال از هاشمي رفسنجاني حول وزارت كشور تجمع كرده بودند، به توهين به جليلي پرداختند اما وي بدون هيچ عكس العمل خاصي نسبت به آنها در جمع حاميان خود حلقه زد و وارد وزارت كشور شد.
پس از پایان ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری، از امروز بررسی صلاحیت کاندیداها توسط شورای نگهبان آغاز شده است.
بنابر قانون،شورای نگهبان حداکثر تا طرف ده روز باید نظر خود را درباره احراز یا عدم احراز صلاحیت کاندیداها اعلام کند.
سخنگوی شورای نگهبان اخیرا در یک برنامه تلویزیونی گفت کسانی که در فتنه سال 88 نقش داشتند صلاحیتاشان از سوی این شورا تایید نخواهد شد. موضوعی که به نظر مي رسد با اظهارات اخير ارشدترين مقامات امنيت كشور، هاشمی رفسنجانی را نيز در جرگه اين افراد قرار دهد.
در حالی که هنوز حتی 24 ساعت از اعلام کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری نگذشته، منابع ضدانقلاب، فتنه و طرف خارجی حمایت صریح از وی را آغاز کرده اند.
این حمایت ها چنان پرحجم و دارای ادبیات متنوع است که می توان حدس زد از قبل آمادگی کاملی برای آن وجود داشته است.
هاشمی دیروز در آخرین لحظه برای کاندیداتوری ثبت نام کرد.
دکتر سعید جلیلی یکی از کاندیدای اصلی گفتمان سوم تیر با همه اصرارهایی که در ابتدا به او شد تا برای حضور در انتخابات ورود پیدا کند، حاضر به پذیرش این مسئولیت سنگین نشد.
جلیلی همچون سایر کاندیدای گفتمان انقلاب از همان اول از قدرت و کاندیداتوری فراری بود. جلسه سه ساعته لنکرانی با جلیلی برای متقاعد کردن او بی نتیجه ماند و دو طرف دیگری را اصلح از خود معرفی می کردند و اصرار داشتند که این بار سنگین مسئولیت را دیگری بپذیرد.
تعارفات از روی تقوا و اخلاص این دو چهره انقلابی، زمان را به یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری تنگ تر می کرد. تصمیمی باید گرفته می شد تا نیروهای انقلاب از سردرگمی نجات پیدا کنند. نهایتا جبهه پایداری انقلاب اسلامی دکتر باقری لنکرانی را بعنوان گزینه نهایی معرفی کرد اما کاندیدای جبهه پایداری از همان اول اعلام کرد که هیچگاه با جلیلی رقابت نخواهد کرد. این موضوع خود نشان از احتمالاتی است که در آینده رقم خواهد خورد.
با مشخص شدن نامزدهایی که برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند و زمزمه ها و صحبتهایی که بوی التهاب بین مردم و تخریب نامزدهای رقیب را می دهد، بر آن شدیم تا به یادآوری برخی اتفاقات گذشته بپردازیم.
نگاهی می کنیم به گذشته، تبلیغات ریاست جمهوری مقام معظم رهبری در انتخابات ریاست جمهوری سال 1360 که وقتی از انگیزه ایشان برای ورود به عرصه انتخابات پرسیده شد، در جواب گفتند: «دو انگیزه دارم، یکی وقتی از حادثۀ ترورها در ماه پیش جان سالم بدر بردم احساس کردم که خدای بزرگ مرا برای انجام رسالتهای سنگین خود حفظ کرده همان وقت آرزو کردم که بتوانم باقیمانده این عمر بازیافته را در میدان های دشوار و سخت خرج کنم، وقتی مسئله ریاست جمهوری پیش آمد این را هم یکی از همان میدان ها یافتم و آماده شدم که در این میدان وارد شوم».
در یک نمونه از تبلیغات های ریاست جمهوری مقام معظم رهبری آمده است که «حکومت اسلامی، آن حکومتی است که مردم را به فکر کردن دعوت کند و هدایت ذهن مردم را به عهده گیرد».
باید این صداقت گفتار در سخنان نامزدهای امروز نیز دیده شود. نامزدهای ریاست جمهوری باید این شیوه را الگوی خود قرار داده و با شعارها و کارها و اعمال خود ذهن مردم را فریب نداده و به قانون پای بند باشند تا اتفاقات تلخ انتخابات دوره قبل که شاهد آن بودیم، تکرار نشود؛ چرا که بروز این اتفاقات جو روانی جامعه را دچار التهاب کرده، موجب شادی دشمنان قسم خورده و دیرینه شده و آسیبهای دیگری را به همراه خواهد داشت.
یک سوپر دو قطبی؛ مصاف اکبر و اسفندیار؛ این یک تیتر معمولی برای یک رسانه دولتی نیست، بلکه سناریویی است که ماههاست طرفداران دولت برای آن برنامهریزی کردهاند. برای دو قطبیسازی انتخابات یک طیف افراطی لازم است که دو سر این طیف، در رقابت با همدیگر سرنوشت کشور را مشخص کنند.
بنابراین گزارش، مدتهاست رسانههای دولتی این گونه مینویسند که یک سیاستمدار بزرگ، سیاستمداری است که بتواند در گاه انتخابات، آن هم در انتخابات ریاست جمهوری، فضای کشور را دو قطبی کند. آنان شاهد این راهبرد موفقیت آمیز خود را دو قطبی کردن انتخابات در سال 84 و سال 88 توسط محمود احمدینژاد در رقابت با اکبر هاشمی رفسجانی و میرحسین موسوی میدانند.
رادیوفردا رسانه ی وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا ، از هم اکنون که یک ماه تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است پیش بینی کرد در صورت رای نیاوردن هاشمی ، اعتراضات مردمی مجددا شکل خواهد گرفت .
چندی پیش رادیودیروز مطلبی از رمز گشایی دلایل مانور گسترده ی خبری رادیوفردا روی اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر کرده بود که کم کم این پیش بینی ها در حال تحقق است . به طوریکه رادیوفردا از مدت ها قبل از انتخابات به صورت ویژه و گسترده و غیر معمول روی آمدن و یا نیامدن هاشمی رفسنجانی مانور می داده است و در حال حاضر هم با آمدن ایشان ، بخش اعظم اخبار و تحلیل های رادیوفردا مشغول آمدن وی و تبعات ناشی از حضور ایشان شده است .
رادیوفردا که قبلا از هاشمی دعوت به حضور در انتخابات هم کرده بود ، هم اکنون در ادعایی ناشیانه گفته است که اگر هاشمی رای نیاورد اعتراضات مردمی شکل خواهند گرفت .
ورود غیرمنتظره دکتر سعید جلیلی به ساختمان وزارت کشور و ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، تقریبا تمامی معادلات گروه های سیاسی اصولگرا را تا حدود زیادی به هم ریخته است.
ظاهرا جلیلی پیش از انتخاب لنکرانی کاندیدای اصلی مورد نظر جبهه پایداری بود، و تلاش هایی برای قانع کردن او به منظور کاندیداتوری انجام شده بود، چنان که امیرحسین قاضی زاده، سخنگوی این جبهه با اشاره به سابقه آشنايي خود با جليلي در مشهد گفته بود «جبهه پایداری چندین بار طی چند ماه گذشته نزد آقای جلیلی رفته است و ایشان در هر بار گفته است که من نمی آیم، اگر می خواستند به صحنه بیایند حتما به ما می گفتند.»
اما این پیش بینی سخنگوی جبهه پایداری در حالی غلط از آب درآمد که به نظر می رسد روی انتخاب جلیلی توافق چندانی نیز وجود نداشته است به طوری که از مواضع برخی اعضای این جبهه چنین برمی آید که عده ای از آنها تنها به دلایلی چون «رفع تکلیف» از خود یا «استفاده از اسم و رسم جلیلی» برای وجاهت بخشی به کاندیدای خود دست به چنین کاری زده اند.
شاهد این مدعا را می توان در اظهارنظر برخی از اعضا جستجو کرد که پس از انتخاب لنکرانی به عنوان گزینه نهایی، به صورت شتاب زده انتخاب لنکرانی را برگشت ناپذیر خواندند. از جمله روح الله حسینیان در همایش اخیر جبهه پایداری که در آن کادیداتوری لنکرانی رسما اعلام شده بود، گفت «انتخاب گزینه اصلح از سوی این تشکل سیاسی نهایی است و تغییری در آن ایجاد نخواهد شد. انتخاب لنکرانی نهایی است و هیچ تغییری در تصمیم جبهه پایداری درخصوص انتخاب کاندیدای اصلح انتخابات ایجاد نخواهد شد.»
رهبر معظم انقلاب تا کنون در مقاطع زمانی مختلف و در بیانات متعددی، ویژگی های رییس جمهور مطلوب کشور را بیان کرده اند. ایشان در در دیدار زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی در روز اول فروردین ماه 84، درباره برخی ویژگی های رییس جمهور مطلوب، تاکید کرده بودند: «مردم باید با چشم باز در این صحنه ى مهم حاضر شوند و ان شاءاللَّه خداى متعال کمک کند و دل هاى مردم را هدایت کند تا فرد با کفایت، شجاع، با اخلاص، داراى روح مردمى، شاداب و با نشاط، مؤمن به هدفها و ارزشهاى انقلاب، مؤمن به مردم، مؤمن به نیروى مردم و معتقد به حق مردم را انتخاب کنند.»
تاکید مقام معظم رهبری روی ویژگی «شاداب و بانشاط» بودن رییس جمهور، نشان دهنده حساسیت کار رییس جمهور و لزوم برخورداری از روحیه و انگیزه لازم برای به دست گرفتن سکان اجرایی کشور است. در این نوشتار تلاش داریم تا سن کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 92 را به عنوان یک از مهم ترین مولفه ها و شاید اصلی ترین مولفه موثر در تحقق «شاداب و بانشاط» بودن، مرور کنیم.
"حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار دست اندركاران «انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا»، حضور پرشور و عمومی مردم در انتخابات 24 خرداد را مصونیت بخش و تضمین كننده استمرار و پیشرفت كشور خواندند و بر پایبندی نهادهای نظارتی، مجریان و داوطلبان بر رعایت دقیق قانون در همه مراحل تأكید كردند.
ایشان همچنین با اشاره به حادثه تلخ و غمبار اهانت به مزار صحابی جلیل القدر حُجر بن عَدی تأكید كردند: مسلمانان بویژه نخبگان و بزرگان علمی، سیاسی و دینی جهان اسلام باید وظیفه خود را در مقابل این تفكر پلید انجام دهند و مانع از گسترش آتش فتنه شوند.
رهبر انقلاب انتخابات را «امانت بزرگ و ارزشمند ملی و اسلامی» برشمردند و افزودند: شورای نگهبان، مجموعه های نظارتی و اجرایی و دستگاههای حفظ فضای امن و سالم انتخاباتی، امانت دار این امانت بزرگ هستند و كارهای مهم، با ارزش و ماندگاری را بر عهده دارند.
حضرت آیت الله خامنه ای، با اشاره به نقش اساسی انتخابات در تجدید حیات كشور و نظام خاطرنشان كردند: حضور مردم در همه انتخاباتی كه در 34 سال اخیر برگزار شده، هر بار، مجموعه ای از بلاها را از كشور دفع كرده و روح و نیروی تازه ای در كالبد كشور، ملت و انقلاب جاری ساخته است.
ایشان، انتخابات 24 خرداد را از برخی جهات از پاره ای از انتخابات گذشته مهمتر دانستند و افزودند: برگزاری همزمان دو انتخابات بسیار مهم ریاست جمهوری و شوراها، از جمله عوامل اهمیت فراوان انتخابات آتی است.
حضرت آیت الله خامنه ای تشكیل شوراها را در همه روستاها و شهرهای كشور، تجلی حضور عینی و مستمر مردم در تصمیم گیریها و كارها خواندند و به مسئولان، مردم و نخبگان توصیه كردند: توجه به انتخابات ریاست جمهوری، اهمیت انتخابات شوراها را از چشم آنها دور نكند.
رهبر انقلاب در تبیین ابعاد دیگر اهمیت فراوان انتخابات 24 خرداد، به امكانات، اختیارات و وظایف بسیار گسترده ریاست جمهوری در قانون اساسی و دیگر قوانین اشاره كردند و افزودند: این جایگاه قانونی نشان می دهد انتخابات ریاست جمهوری فوق العاده مهم است.
حضرت آیت الله خامنه ای، امام خمینی (رض) را مبتكر، طراح و مهندس «بنای عظیم حضور نقش آفرین ملت در نظام اسلامی» خواندند و با اشاره به اصرار و پیگیری قاطعانه امام برای برگزاری همه پرسی تعیین نظام و دیگر انتخابات خاطرنشان كردند: حضور و انتخاب تعیین كننده و جهت دهنده ملت در صحنه های مختلف، طبیعت جمهوری اسلامی است كه بحمدا... این طبیعت جذاب و شوق انگیز تاكنون حفظ شده است.
ایشان با اشاره به برخی تلاشهای بی نتیجه برای كمرنگ كردن حضور مردم در صحنه خاطرنشان كردند: بعضی ها سعی كردند انتخابات بی رونق شود و یا در موعد مقرر برگزار نشود اما به توفیق الهی ناكام ماندند و بعد از این هم راه به جایی نمی برند.
رهبر انقلاب حضور مردم در صحنه را عامل قوام جمهوری اسلامی برشمردند و افزودند: جمهوری اسلامی یعنی «حضور همگانی ملت و حركت عمومی مردم به سمت آرمانها و آرزوهای بزرگ و عملی»، و دشمن با درك همین نكته تلاش می كند حضور مردم را كمرنگ و بی رونق سازد.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه افزودند: اقتدار جمهوری اسلامی به «دلها، عواطف، خرد، اندیشه، بصیرت و حضور مردم» متكی است و اگر این پشتوانه قدرتمند نبود سلطه گران خبیث جهان، نظامی با داعیه های جمهوری اسلامی را زنده نگذاشته بودند.
ایشان تأكید كردند: البته به فضل الهی و همت مردم عزیز انشاءالله انتخاباتی كه در پیش است از بهترین و پرشورترین انتخابات خواهد بود.
رهبر انقلاب بخش دیگری از سخنانشان در دیدار با دست اندركاران انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا را به تبیین اهمیت پایبندی به قانون در همه مراحل و همه شرایط اختصاص دادند.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه با اشاره به تلاش همیشگی بیگانگان برای خنثی كردن آثار مبارك حضور ملت در پای صندوقهای رأی افزودند: در سال 88 نیز آنها، كسانی را وادار كردند كه برخلاف قانون «عمل و توقع» كنند تا شاید مردم تحریك شوند و در مقابل نظام قرار گیرند كه به لطف الهی نتوانستند.
ایشان با اشاره به اقداماتی كه در سال 88 برای روشن شدن برخی ابهامات انجام شد افزودند: كسانی كه آن خسارات و هزینه ها را برای كشور و ملت به بار آوردند از پذیرش قانون و عمل به راههای قانونی سرباز زدند كه البته نظام با توجه به ماهیت مردمی خود بر آن مزاحمتها فائق آمد.
رهبر انقلاب التزام كامل به قانون را، راه اساسی جلوگیری از بروز مشكلات انتخاباتی دانستند و تأكید كردند: آحاد مردم در همه روستاها و شهرها، به دنبال این باشند كه هركس هر حرفی می زند و هر توقعی دارد فقط بر اساس قانون باشد.
ایشان همچنین با تأكید به مسئولان انتخاباتی برای عمل به مُرّ قانون افزودند: در همه مراحل از جمله بررسی صلاحیتها، برگزاری انتخابات، شمارش آرا، حفظ آرا و صندوقها و دیگر مراحل، همه دست اندركاران باید با امانت داری كامل، فقط براساس قانون عمل كنند كه بحمدالله تاكنون همین جوربوده است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأكید بر اینكه یادگیری صبر و تحمل انقلابی، ضرورتی عمومی است افزودند: البته نباید تعابیر غربی و مادی مثل برنده و بازنده را وارد مباحث انتخاباتی كرد اما بهرحال در انتخابات بطور طبیعی انتظار عده ای درباره نامزد مورد نظرشان برآورده نمی شود كه باید با رفتار درست، فقط بر مبنای قانون عمل كرد.
ایشان در تشریح ضرورت دقت در انتخابات 24 خرداد به تأثیرگذاری مثبت یا منفی هر حرف یا اقدام منتخب ملت در اوضاع آتی كشور، اشاره كردند و افزودند: باید تعهد، تدین، آمادگی، و توانایی ها را دقیق بسنجیم و طبق تشخیص عمل كنیم و بی تردید هركس با نیت صادق و برای ادای وظیفه و برای آینده كشور وارد میدان شود، خدا نیز قلب او را هدایت خواهد كرد.
حضرت آیت الله خامنه ای بار دیگر انتخابات را حق و وظیفه مردم دانستند و افزودند: باید صلاحیتها را در كنار هم و بصورت مجموعه ای مورد ملاحظه قرار داد و در انتخاب كسی كه
می خواهیم كلید اجرایی كشور را به دست او بسپاریم، ویژگی هایی نظیر «كاری بودن، مردمی و ارزشی بودن» را در نظر گرفت.
ایشان همچنین مقاوم بودن در مقابل دشمنان، برخورداری از تدبیر، پایبندی به قانون، توجه به طبقات مختلف مردم و درك مشكلات و دردهای مردم را از دیگر ویژگی های ضروری ریاست جمهوری برشمردند.
رهبر انقلاب رأی فرد فرد مردم را در نتیجه انتخابات، تأثیرگذار دانستندو تأكید كردند: كسی نگوید یك رأی من در سرنوشت انتخابات تأثیری ندارد چرا كه همین آرای فردی، در نهایت آرای میلیونی و سرنوشت انتخابات را رقم می زند.
رهبر انقلاب در پایان این بخش از سخنانشان تأكید كردند: انشاءالله با حضور حداكثری مردم در انتخابات آتی، «مصونیت، پیشرفت، و حركت عمومی ایران به سمت اهداف والای ملت» شتاب خواهد گرفت.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به حادثه تلخ و غم انگیز تخریب قبر صحابی جلیل القدر حجر بن عدی و اهانت به پیكر آن شخصیت بزرگوار تأكید كردند: آنچه كه تلخی این حادثه را مضاعف می كند، وجود برخی افراد دارای افكار پلید، متحجر و عقب مانده در میان امت اسلامی است كه تجلیل از بزرگان و برجستگان و چهره های نورانی صدر اسلام را شرك و كفر می دانند.
ایشان وجود چنین تفكر خرافی را یك مصیبت برای اسلام و مسلمانان دانستند و افزودند: این افراد كسانی هستند كه گذشتگان آنها قبور ائمه اطهار را در بقیع ویران كردند و اگر قیام سراسری مسلمانان بر ضد آنان نبود، مرقد مطهر پیامبر اسلام (ص) را نیز ویران می كردند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: چنین انسانهای بداندیش كه حضور در مزار بزرگان و طلب رحمت خداوند برای آنها و همچنین طلب رحمت كردن برای خود را شرك می پندارند، دارای تفكری باطل و روحیه ای پلید هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: شرك آن است كه افرادی آلت دست سیاستهای سرویس های جاسوسی انگلیس و امریكا شوند و با اقدامات خود مسلمانان را غم دار كنند.
ایشان خاطرنشان كردند: این چگونه تفكری است كه اطاعت و عبودیت و خاكساری در مقابل طواغیت زنده را شرك نمی داند اما احترام به بزرگان را شرك می شمارد.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: جریان تكفیری خبیث كه از پشتیبانی های مالی و غیرمالی برخوردار است ، امروز یك مصیبت واقعی برای اسلام به شمار می رود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به واكنش صحیح جامعه بزرگ شیعی به این حادثه افزودند: شیعیان وارد بازی دشمن كه به دنبال تقویت آتش نزاع شیعه و سنی است، نشدند و رشد فكری خود را نشان دادند.
ایشان واكنش برادران اهل سنت را نیز نشان دهنده آگاهی و بینش بالای آنان دانستند و تأكید كردند: واكنش مسلمانان به این حادثه تلخ و محكوم كردن این اقدام باید ادامه یابد زیرا اگر بزرگان علمی، روشنفكران و نخبگان سیاسی امت اسلامی وظیفه خود را انجام ندهند، فتنه ها در این حد منحصر نخواهد ماند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: باید با استفاده از روش های سیاسی، فتواهای دینی و مقالات روشنفكران و اقدامات نخبگان فكری و سیاسی، جلوی گسترش آتش این فتنه را گرفت.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به آشكار شدن دست های پنهان دشمنان در این گونه اقدامات، افزودند: سازمانها و شخصیت های بین المللی و سیاسیونی كه در مقابل تخریب یك اثر باستانی عزا می گیرند، در قبال این اهانت آشكار سكوت كرده اند.
ایشان تأكید كردند: خداوند در كمینگاه است و قطعاً مكر الهی بر مكر دشمنان غالب خواهد شد و جریانی را كه در صدد سنگ اندازی در راه اتحاد و پیشرفت امت اسلامی است، متوقف خواهد كرد.
در ابتدای این دیدار آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان گزارشی از تشكیل هیأت های نظارت بر انتخابات و روند بررسی صلاحیتها بیان كرد.
آقای محمد نجار وزیر كشور هم با اشاره به همزمانی برگزاری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، چهارمین دوره شوراها و انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در برخی حوزه ها گفت: مقدمات اجرایی این انتخابات از ماهها قبل تدارك دیده شده است.
بازی شبه تبلیغاتی "آمدن و نیامدن" آقای هاشمی رفسنجانی و اظهارات انتقادبرانگیز ایشان طی روزهای گذشته، همچنین حاشیه هایی که در این مدت به بهانه انتخابات ریاست جمهوری در اطراف رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آفریده شده، وب سایت ضدانقلاب روزآنلاین (roozonline) را بر آن داشته است تا گزارش زیر را منتشر کند.
گزارشی که به وضوح می توان جانبداری از آیت الله هاشمی رفسنجانی را در بطن آن مشاهده کرد.....
به گزارش بولتن نیوز به نقل از سیرنیوز، اساسیترین عامل نفوذ این افراد، دسترسی آنها به آیتالله منتظری بود. هرچند این افراد آقای منتظری را قبول نداشتند اما وقتی کسی که در جایگاه قائممقام رهبری است، این افراد را تایید و حمایت میکند، زمینه برای نفوذشان در بدنه انقلاب فراهم میشود. این افراد به قسمت نهضتهای سپاه ورود پیدا کردند.
آقای هاشمی در این بخش مسوولیت داشت و از این موقعیت سیاسی و اجتماعی خود و آقای منتظری نهایت بهرهبرداری را برای رسیدن به اهداف خود برد».
فتنه 88 بهعنوان برگی از کتاب تاریخ معاصر کشورمان، دربرگیرنده درسهای بینظیری برای نسلهای آینده بود. لزوم هوشیاری ملت در برابر تحریکات و القائات رسانههای بیگانه، خویشتنداری کاندیداها در برابر فضای ملتهب انتخاباتی، حرکت در مسیر قانون تحت هر شرایط و موارد دیگری از همین دست، درسهای اصلی فتنه 88 بودند.
در طول مدت اوج فتنه، بیانیههای میرحسینموسوی بهعنوان نمونه بارزی از قانونشکنی، عدم پایبندی بهادعاها و تعهدات، حرکت در مسیر دلخواه دشمن، تنشآفرینی و کوشش جهت گسترش نفاق عمل کرد. همین موضوع سبب شده است تا اهمیت شناخت دلیل اصلی رفتار مدعیانه سران فتنه، مورد توجه قرار گیرد.
ادبیات به کار رفته در سخنرانی اخیر محمدباقر قالی باف در جمع تعدادی از معلمان کشورمان، بیشتر از هر زمان دیگری به سخنرانی های اخیر محمود احمدی نژاد نزدیک شده است.